Raziščite

RAZIŠČITE

Spoznavajte naravno in kulturno dediščino Solčavskega – Evropske destinacije odličnosti (EDEN). Počitnice lahko preživite aktivno ali lenobno.

RAZIŠČITE OKOLICO

Naša kmetija leži na Solčavski panoramski cesti, ki se vije med najlepšimi gorskimi razgledi v Sloveniji. Kolesarite med pašniki in gozdovi, sprehodite se do Potočke Zijavke in si oglejte muzej ledenodobnega človeka, sledite pastirčku Krištofu v jamo zmaja Lintverja, spotoma pa okušajte domače suhomesnate dobrote in se osvežite z izvirsko vodo.

Bivanje pri nas vam bodo popestrili osupljivi prizori narave, športne pustolovščine in razne znamenitosti.

Poiščite Matkov škaf, spustite se v Logarsko dolino, raziščite Robanov kot, oglejte si gotsko cerkev Marije Snežne v Solčavi ali osvojite vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Obdajali vas bodo Olševa (1929 m), Raduha (2062 m), Krofička (2083 m), Ojstrica (2350 m), Škarje (2131 m), Planjava (2394) in mnogi drugi vrhovi.

Pri nas boste lahko aktivni v vseh letnih časih.

Bi radi streljali z lokom, jezdili konje, veslali s kajakom ali kanujem po reki Savinji, plavali v tolmunih, ribarili, plezali ali kolesarili, pozimi pa uživali v spustih po smučiščih, turni smuki v neokrnjeni belini, teku na smučeh ali sankanju? Pri nas boste lahko aktivni v vseh letnih časih.

Predajte se naravi

Kadar si vzamete čas, se lahko naužijete narave v vsej njeni polnosti. V okolici kmetije naberite borovnice, gobe ali zdravilna zelišča, po Solčavski panoramski cesti se odpravite do izvira kisle vode, obiščite čudovito sotesko Lamotje ali preoprosto uživajte v čudovitih razgledih in svežem zraku.

Sapo jemajoči razgledi na Kamniško-Savinjske alpe in Logarsko dolino

Eden najlepših razgledov na Logarsko dolino in celotno področje Solčavskega vam je na voljo na razgledni točki sredi Solčavske panoramske ceste

RAZGLEDI IN IZKUŠNJE VABIJO

Oglejte si zemljevid in opazili boste, da se pred vami raztezajo pravzaprav štiri doline, okrašene z okoliškimi vrhovi, ki jih je vsako posebej vredno obiskati. Lepo vabljeni!

NAŠA LOKACIJA

Turistična kmetija Perk
Logarska dolina 23
3335 Solčava, Slovenija

SODELUJEMO