O kmetiji

O KMETIJI

Naša družna živi s turizmom. Vabimo vas, da vi zaživite z nami.

Živimo izročilo naših prednikov

Vas zanima način življenja na visokogorski kmetiji? Spoznajte ga z našo družino. Naužijte se narave, poprimite za kmečka opravila in se z razgledom na planine okrepčajte z domačimi dobrotami. Tradicija naše kmetije, ki leži na 1230 metrih nadmorske višine, seže daleč nazaj. Danes tu živimo tri generacije. Kmetovanje, gozdarjenje in turizem so naš poklic, vaše dobro počutje pri nas pa naše poslanstvo.

Z gozdarstvom in živinorejo so se ukvarjali že naši predniki.

Mi pa smo se usmerili še v ekološko kmetovanje, predelavo suhomesnatih izdelkov, turizem, mizarstvo in zeliščarstvo. Vseh osem članov družine s skupnimi močmi skrbi za živali, pridelke in gozd, vsi pa se posvečamo tudi gostom. Z veseljem bomo posedeli z vami, medtem ko se bodo vaši otroci igrali z našimi.

Aroma gozda tudi v naših prostorih

Naši prostori so opremljeni v preprostem podeželskem slogu z doma izdelanim pohištvom iz lesa gorskega macesna in smrek, ki rastejo na 1500 metrih nadmorske višine. Želite tudi vi vsak dan zaspati kot med alpskimi vrhovi? Po meri vam izdelamo Alpsko posteljo iz lesa visokogorskega macesna. Okrašena po vašem okusu in obdelana z voskom namesto z lakom bo v vaš dom prinesla prvobitnost narave in aromo gorskega gozda – košček Alp za vsak dan.

Vas zanima, kako pridelamo med, kako nastajajo naši suhomesnati in mlečni izdelki?

Kako poteka delo v hlevu, na žagi ali v mizarski delavnici? Oglejte si krmljenje živali, košnjo, obdelovanje vrta ali kar sami poprimite za vile, nakopljite krompir, ženite živino na pašo ali si namolzite mleko za zajtrk in naberite jajc. Pri nas boste lahko opazovali krave, teličke, pujse, koze, kokoši, zajce in konja, otroci pa se bodo še posebno razveselili piščančkov, zajčkov, pa tudi našega psa in muc.

Pri nas boste začutili utrip življenja kot nekoč.

RAZIŠČITE OKOLICO

Naša kmetija leži na Solčavski panoramski cesti, ki se vije med najlepšimi gorskimi razgledi v Sloveniji. Kolesarite med pašniki in gozdovi, sprehodite se do Potočke Zijavke in si oglejte muzej ledenodobnega človeka, sledite pastirčku Krištofu v jamo zmaja Lintverja, spotoma pa okušajte domače suhomesnate dobrote in se osvežite z izvirsko vodo.

STOPITE V STIK Z NAMI

Z veseljem vam svetujemo in pomagamo izbrati ustrezno namestitev za vaše potrebe.

Pokličite nas

Na voljo smo vam na telefonski številki: +386 (0)31 604 691. Včasih se ne moremo javiti zaradi opravil na kmetiji. Poizkusite kasneje ali pa vas pokličemo nazaj.

Pošljite nam e-pošto

Ker e-pošto preverimo ko so dela na kmetiji zaključena, kar je navadno zvečer, vas prosimo za potrpežljivost. Vsekakor pa vam bomo odpisali.

Oglasite se pri nas

Lahko pa se enostavno oglasite pri nas in se pogovorimo o trenutnih razpoložljivostih glede namestitve in kaj se da pojesti. V tem primeru ne moremo 100% zagotoviti, da bo kaj prosto.

NAŠA LOKACIJA

Turistična kmetija Perk
Logarska dolina 23
3335 Solčava, Slovenija

SODELUJEMO