Turistična kmetija    Perk

Ena najvišje ležečih kmetij v Sloveniji


Bližnja okolica naše kmetije nudi obilico možnosti za šport, sprostitev, zabavo ali pa poučne izlete. Svoj dopust si lahko popestrite z lokostrelstvom, jahanjem konj, vožnjo s kajakom ali kanujem po reki Savinji, ribarjenjem ali plavanjem v bazenu.

Naše ceste so kot nalašč za gorsko kolesarjenje. Če ste zaljubljeni v planine, ne boste mogli brez vzpona na enega od bližnjih vrhov ali celo plezanja, za kar je obilo možnosti. Tistim, bolj vedoželjnim, priporočamo ogled muzeja ledenodobnega človeka (Potočka zijalka) ali pa gotske cerkve Marije Snežne v Solčavi, če pa imate radi sprehode v naravi, lahko obiščete Logarsko dolino, Matkov ali Robanov kot, ki so v vsakem letnem času polni nepozabnih lepot narave.

V zimskem času je seveda na vrsti smučanje. V bližini imamo dve manjši smučišči, če pa ste pristaš turnega smučanja ali pa se raje smučate na nesteptanih smučiščih, so naši bregovi kot nalašč za to. V Logarski dolini je poskrbljeno tudi za urejene tekaške proge, kdor pa si želi sankanja, bo prav gotovo užival ob spustu po zasneženi cesti v dolino. Sani si lahko sposodite tudi na kmetiji.

Prav tako imamo pri nas veliko različnih živali (krave, teličke, pujse, psičko Luno, osla Miškota, kure, piščančke, zajce, muce, …). Seveda si lahko ogledate, kako poteka delo v hlevu ali celo poprimete za vile in lopato ali pa si poskusite sami namolsti mleka za svoj zajtrk.