Turistična kmetija    Perk

Ena najvišje ležečih kmetij v Sloveniji

Našo turistično kmetijo boste našli visoko nad Logarsko dolino, v Matkovem kotu, kjer so najvišje ležeče kmetije v Sloveniji. Nahajamo se na nadmorski višini 1230 m zato imamo okoliške planine kot na dlani. Prelep je pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in del Karavank. Olševa (1929 m), Raduha (2062 m), Krofička (2083 m), Ojstrica (2350 m), Škarje (2131 m), Planjava (2394) in še mnogi drugi vrhovi bodo v jasnem sončnem jutru gotovo pritegnili vašo pozornost.

Zjutraj vas bo prebudilo ptičje petje, dan pa lahko zaključite na klopci pred našo hišo in si odpočijete svoje oči na pogledu na okoliške planine. Zagotovo ne bo manjkalo svežega zraka, miru in neokrnjene narave. Pri nas lahko preživite aktivne počitnice in se podaste na katerega od bljižnih vrhov, kolesarite, se spustite s sankami v dolino po zasneženi cesti ali pa se odločite za bolj umirjen dopust in preživite dneve v občudovanju naše okolice in prelepe narave, posedite s knjigo v roki, …

Kmetija Perk je prvič omenjena kot samostojna kmetija že leta 1426. Skozi vsa ta leta je bila osnovna dejavnost gozdarstvo in živinoreja, danes pa se ukvarjamo še s turizmom, ekološkim kmetovanjem, mizarstvom, … Našo družino sestavljajo tri generacije, šteje pa 7 članov.

Namestitev

Sončne sobe z doma izdelanim masivnim pohištvom Tudi v kopalnici vam bo toplo, saj ogrevamo hišo z biomaso V hiši imamo 4 sobe s skupno 12 ležišči. Vse sobe so s kopalnico in s čudovitim pogledom na dolino ter vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Po dogovoru vam nudimo pol penzion ali nočitev z zajtrkom. Postrežemo tudi z narezkom.